Versie 2018.7

Formulieren

Het bewerken van formulieren heeft een vernieuwde interface gekregen, zo krijg je een beter idee hoe je formulier er uit komt te zien. Daar naast kun je de formulieren nu makkelijker aanpassen met alleen je toetsenbord. Wanneer je een veld bewerkt sluit Escape het venster zonder je aanpassingen toe te passen, Enter sluit het venster ook maar past je aanpassingen wel toe.

Google reviews

We hebben onze ondersteuning om reviews weer te geven van externe diensten uitgebreid met Google reviews. Dat zijn dezelfde reviews die naast de zoekresultaten en in Maps over je bedrijf weergegeven worden. Interesse, neem dan contact op!

Overige aanpassingen

Sommige aanpassingen zijn te klein om een eigen kop te krijgen, maar we willen ze toch even benoemen:

 • Het SEO meta omschrijving veld voor de website zelf is verwijderd uit de algemene instellingen. Google heeft aanbevolen dat er beter geen omschrijving is dan een algemene die voor elke pagina hetzelfde is. Per pagina een unieke omschrijving is de aanbevolen manier.
 • Een aantal weergave problemen die het bewerken soms lastig maakte zijn opgelost
 • Homepagina's zijn niet langer beschikbaar op /home maar alleen op /, om te voorkomen dat Google dit als dubbele content zou kunnen zien
 • Het is natuurlijk weer de tijd van de feestdagen, dus hebben we FifthGear vanaf 6 december een subtiele decoratie gegeven (zie je dit niet, zorg dan dat de "Decoraties voor de feestdagen" instelling aan staat!)

Versie 2018.6

Pagina's organiseren is vernieuwd

We hebben de afgelopen tijd feedback gekregen dat het organiseren van pagina's (de hiërarchie/volgorde aanpassen) niet helemaal top werkte, dus dat hebben we verbeterd! Het organiseren van pagina's werkt nu altijd precies zoals je verwacht.

Om te voorkomen dat je per ongeluk een pagina versleept hebben we het organiseren een eigen mode gegeven, klik op de knop "Pagina's organiseren" en je kunt direct aan de slag!

Versie 2018.5

Gebruik één formulier op meerdere plekken

We hebben het nieuwe Formulieren menu uitgebreid met de mogelijkheid om al je formulieren op één plek te beheren. Het Formulier element kan nu elk formulier dat je hebt gemaakt weergegeven. Zo gebruik je gemakkelijk hetzelfde formulier op meerdere pagina's. Zo heb je je reacties op één plek ongeacht hoe vaak je een formulier gebruikt.

Nieuwe formulieren wizard

In deze update zijn we begonnen met een nieuwe interface voor het bewerken van formulieren. Vanaf deze update leiden we je met een wizard door het aanmaken van een nieuw formulier heen, zo sla je nooit meer per ongeluk iets over.

Later dit jaar volgt nog meer

Achter de schermen zijn we met nog meer updates bezig die voortborduren op de aanpassingen van deze en de vorige update. We willen het opbouwen van formulieren makkelijker en tegelijk ook krachtiger maken, daarnaast zijn we aan het werken aan manieren om ingevulde reacties naar externe systemen (bijvoorbeeld een CRM) te sturen.

Versie 2018.4

Bekijk je formulieren en reacties in één overzicht

Voorbij zijn de dagen dat je door je hele website moest zoeken naar je formulieren om een reactie te vinden. Vanaf nu hebben alle formulieren op de website een prominente plek in de menubalk. Je kunt reacties van één of meerdere formulieren tegelijk bekijken in een voorgestelde of zelf te selecteren periode.

Herken je formulieren

Alle formulieren hebben nu een naam en kleur zodat je ze makkelijk kan herkennen in grafieken en andere plaatsen binnen het systeem. Maak je geen zorgen, de naam en kleur zijn alleen voor beheerders zichtbaar.

Versie 2018.2

Dit is een onderhoudsupdate, waarin we voornamelijk aan de achterkant verbeteringen hebben doorgevoerd om toekomstige functies mogelijk te maken.

Versie 2018.1

Nieuw

 • Filemanager is volledig vernieuwd
  Om het makkelijker te maken je bestanden te beheren en om de filemanager sneller te maken hebben we deze volledig opnieuw gebouwd. De layout is duidelijker, laad sneller en bied mogelijkheden om recent geüploade bestanden makkelijk terug te vinden.
 • Algemene design verbeteringen
  Het valt misschien niet meteen op, maar om acties makkelijker van elkaar te onderscheiden gebruiken we nu een gevarieerder kleurenschema. Zo kun je snel zien wat de algemene functie van een knop is.

Verbeteringen

 • Performance verbeteringen beheeromgeving
  Naast de filemanager hebben we ook het grootste gedeelte van de beheeromgeving opnieuw opgebouwd. Er zijn minder drastische wijzigingen in de werking dan bij de filemanager, maar hierdoor voelt (en is) de beheeromgeving aanzienlijk sneller.

Versie 2018.0

In deze voorjaarsupdate hebben we ons vooral gestort op aanpassingen die nodig waren om ons voorbereid te maken op de AVG, die 25 mei a.s. in gaat. Daarnaast hebben we een hoop kleine probleempjes opgelost.

Nieuw

 • Bulletin (en Winkel) elementen kunnen nu invullers vragen akkoord te gaan met de zelf in te stellen privacy voorwaarden
 • Optie om gegevensverzameling door Google Analytics te anonimiseren wanneer deze via een integratie is toegevoegd
 • Integratie met Cookiebot.com toegevoegd waarmee beter kan worden voldaan aan zowel de AVG als de al bestaande cookiewetgeving
 • Navigatie in de instellingen is versimpeld en verduidelijkt
 • Opgeslagen reacties op formulieren kunnen na een bepaalde periode automatisch worden verwijderd, om zo beter te voldoen aan de AVG. Ook kunnen opgeslagen reacties per stuk verwijderd worden
 • E-mails verstuurd vanuit FifthGear (uit bijv. formulieren en bevestigingen) kunnen nu via een eigen e-mailserver verzonden worden. Hiermee kan voorkomen worden dat deze mails als spam worden gemarkeerd omdat deze door een onbekende zender verzonden waren

Verbeteringen

 • Collectiespecifieke controls zoals snel een nieuw bericht toevoegen vanuit de pagina toolbar werkt weer naar behoren
 • Probleem opgelost waarbij numerieke velden in een collectie soms een foutmelding veroorzaakte tijdens het opslaan
 • Probleem opgelost waarbij een formulier element direct na openen aangaf dat er niet opgeslagen veranderingen waren
 • Probleem opgelost waardoor afbeelding elementen met een groot aantal afbeeldingen in sommige gevallen niet meer bewerkt konden worden
 • Probleem opgelost waardoor in nieuwere versies van Chrome tags niet te selecteren waren
 • Niet alle talen zijn meer direct beschikbaar voor bezoekers, om zo te voorkomen dat onverhoopt een onvolledig ingevulde taal bezocht kan worden
 • ReCaptcha logo is verplaatst naar de linker onderhoek om te voorkomen dat deze conflicteert met veel gebruikte interacties in de rechter onderhoek

Versie 2017.11

Nieuw

 • Decoraties voor de feestdagen
  We wilden graag wat sfeer toevoegen rond de feestdagen, dus vanaf 18 december sneeuwt het niet alleen buiten maar ook in FifthGear! Geen fan van sneeuw? De decoraties kunnen uitgeschakeld worden via de Instellingen bij "Over FifthGear", je mist zo door het jaar een een aantal leuke toevoegingen, maar alles wat je voor je website nodig hebt blijft beschikbaar.

Verbeteringen

 • Tags worden nu in alfabetische volgorde weergegeven, zodat je een stuk meer controle hebt over hoe deze worden weergegeven op je pagina's.
 • Voor ontwikkelaars zijn er binnen collecties een aantal nieuwe velden (Afbeeldingen en URL) waarmee ze een aantal extra opties hebben om mee te kunnen werken!
 • We hebben een aantal bugs opgelost waar je misschien niet eens last van hebt gehad, maar we waren toch bezig.

Ter afsluiting nog een persoonlijke boodschap van eResults & FifthGear: we wensen je fijne feestdagen, een gelukkig nieuwjaar en ook in 2018 weer veel plezier met het verder uitbouwen van je website via FifthGear!

Versie 2017.10

Deze update richt zich vooral op verbeteringen achter de schermen waardoor ontwikkelaars meer mogelijkheden krijgen om nieuwe functies aan websites toe te voegen.

Nieuw

 • Collectie element
  Het collectie element kan nu gebruikt worden om collecties te maken zonder achterliggende pagina. Dit kan toegepast worden door ontwikkelaars om simpele overzichten zonder achterliggende pagina te bouwen.

Opgelost

 • Na het opslaan van pagina eigenschappen vroeg het systeem om op te slaan ook al waren er geen nieuwe wijzigingen, nu alleen wanneer er daadwerkelijk onopgeslagen veranderingen zijn.

Versie 2017.9

We hebben een hoop feedback gekregen over de het bewerken van teksten en eerlijk gezegd waren we zelf ook toe aan een verbetering. Daarom hebben we de tekstvelden overal een grondige makeover gegeven die een stuk fijner werkt.

Nieuwe functies

 • Nieuwe tekst editor
  De tekst editor is vernieuwd, voeg makkelijker afbeeldingen & koppelingen in. HTML bewerken is ook verbeterd.
 • Onzichtbare ReCaptcha voor Formulier element
  Spam in formulieren blijft een prominent probleem, daarom hebben we nu ook ondersteuning voor de onzichtbare ReCaptcha van Google geïmplementeerd. Hiermee hoeven bezoekers nog minder te doen om je formulieren in te vullen. Vraag bij Google een Onzichtbare ReCaptcha aan, en voeg in FifthGear de ReCaptcha integratie toe om hier gebruik van te maken.